Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval Dow Jonesův index pokles o jedno procento na zhruba 17.245 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel rovněž jedno procento na zhruba 2000 bodů. Obdobně index technologického trhu Nasdaq Composite byl s poklesem o 0,5 procenta na hodnotě 4661 bodů.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že domácí ekonomika v loňském posledním čtvrtletí prudce zpomalila tempo růstu na 2,6 procenta. Zpátky ji držely horší vládní a podnikatelské výdaje. Výdaje spotřebitelů naopak rostly nejrychleji od roku 2006.

Wall Street souběžně sleduje dění v eurozóně, kde dnes řecký ministr financí prohlásil, že nová vláda v Aténách nebude jednat s trojicí inspektorů zastupujících mezinárodní věřitele Řecka, tedy Evropskou unii, Evropskou centrální banku a Mezinárodní měnový fond. Řecko také odmítá prodloužení mezinárodního záchranného programu, který vyprší 28. února.

Další dnešní data mezitím ukázala, že spotřebitelská důvěra v USA stoupla v lednu na nejvyšší úroveň za 11 let. Nálada spotřebitelů se zřejmě promítla do výsledků některých firem. Akcie společnosti Amazon stouply o 11 procent poté, co její kvartální výsledky překonaly očekávání.