Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrťáky na silnicích: Sražený chodec v Plzni, rychlá jízda stála u Hradce dva životy!

Autor: ČTK, jp, simao - 
26. ledna 2015
08:29

Neměli šanci přežít. Dva lidé přišli v neděli v podvečer o život při nehodě auta mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Další dva lidé pak zemřeli i v Jarošově nad Nežárkou, šlo o mladíky ve věku 18 a 19 let. Smutnou nedělní bilanci z Českých silnic pak doplňuje nehoda z centra Plzně – o život přišel i člověk, který přebíhal čtyřproudovou silnici.

Smrt dvou lidí si v neděli v podvečer vyžádala nehoda vozu ve Stéblové. Na silnici z Hradce Králové do Pardubic narazilo auto pravděpodobně ve vysoké rychlosti do zábradlí mostku a začalo hořet. „Hasiči se ihned po příjezdu na místo snažili vyprostit z hořícího vozu jednu osobu. Ta ale na místě zemřela. Když automobil vyprostili z pod mostku, nalezli ve voze druhou osobu, která náraz vozidla s následným požárem nepřežila,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Dva mladíci zemřeli v Jarošově nad Nežárkou

Srážka dvou osobních aut v Jarošově nad Nežárkou na Jindřichohradecku si v neděli večer vyžádala životy dvou mladíků ve věku 18 a 19 let. Další dívka a dva muži byli zraněni. ČTK to sdělila mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Nehoda se stala kolem 20:30. Záchranná služba na místě našla pět zraněných, přičemž dva z nich i přes veškerou snahu zdravotníků svým zraněním podlehli. Devatenáctiletá dívka a další mladíci ve věku 17 a 21 let utrpěli lehčí zranění a skončili v jindřichohradecké nemocnici, doplnila Kafková.

Chodec přebíhal čtyřproudovou silnici

V Plzni na mostě Generála Pattona zemřel v neděli v podvečer chodec, který se pokusil přeběhnout čtyřproudovou silnici. Střetl se s osobním autem, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Jana Tomková. „Chodec, osmačtyřicetiletý cizinec, přebíhal vozovku a narazilo do něj osobní auto Škoda Yeti, které jelo z centra směrem na Lochotín. U jednasedmdesátiletého řidiče dechová zkouška alkohol vyloučila, u mrtvého chodce byla nařízena soudní pitva,“ uvedla Tomková. Šlo přitom o jednu z nejfrekventovanějších silnic v Plzni.

Řidič zahynul po srážce u Veselí nad Lužnicí

V neděli však došlo i k dalším tragickým nehodám. Na tři a půl hodiny zastavila provoz na silnici I/3 poblíž Veselí nad Lužnicí na Táborsku srážka dvou osobních aut. Na místě při ní zemřel dvaašedesátiletý řidič jednoho z automobilů. Řidič druhého vozu i jeho spolujezdkyně vyvázli podle policie bez vážnějších zranění. 

Přesná příčina nehody je předmětem vyšetřování. ČTK to sdělil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Nehoda se podle mluvčího stala na tzv. Svinenské křižovatce. „Řidič osobního vozu Peugeot přejížděl hlavní silnici od Veselí směrem na Sviny. Pravděpodobně nedal přednost osobnímu autu Golf jedoucímu z Českých Budějovic na Tábor,“ popsal Matzner.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi