Na místě zasahovalo několik hasičských vozů, policisté a rovněž šest vozů záchranné služby. Uzavřeny byly i okolní ulice. Policejní mluvčí potvrdil, že došlo k "vážné nehodě" u George Square v Glasgowě. Jak nicméně dodal, nemají žádné náznaky, že by šlo o teroristický útok.

I podle policisty Stewarta Carleho ze skotského policejního sboru se jedná o pouhou dopravní nehodu. "V současné chvíli to nevypadá, že by šlo o zločinný či úmyslný čin, potřebujeme ale čas na to, abychom to mohli vyšetřit," dodal Stewart Carle.

Podle svědků se nejspíš popelářský vůz vymkl kontrole poté, co se jeho řidiči udělalo špatně. Řidič vozu je nyní ošetřován v nemocnici. Na chodníku se v osudnou chvíli nacházelo velké množství lidí, mimo jiné i několik dětí či dítě v kočárku.

"Slyšela jsem křik a viděla jsem lidi utíkající směrem k George Square," popsala jedna ze svědkyň Alison Keithová. "Když jsem se dostala za roh, viděla jsem, jak se lidé snaží pomoci zraněným. Bylo to šílené. Lidé brečeli a křičeli," dodala.

Britský premiér David Cameron na komunitní síti Twitter napsal, že je o incidentu detailně informován a že "myslí na oběti a zraněné". Podobně reagovala i šéfka skotské vlády Nicola Sturgeonová.

Agentura Reuters v této souvislosti připomněla jinou vážnou nehodu, ke které došlo ve skotském Glasgowě před více než rokem. Osm lidí tehdy přišlo o život, když se na střechu přeplněného místního baru zřítil policejní vrtulník.