Nizozemští experti se v kasárnách ve městě Hilversum snaží identifikovat všech 298 lidí, kteří zahynuli na palubě letu MH17. Zatím uspěli u 289 ostatků, těla zbylých devíti obětí se dosud rozpoznat nepodařilo.

Ceremonie na letišti v Eindhovenu na jihu země byla stejná jako při šesti předchozích přepravách těl obětí. Osobně byl přítomen premiér Mark Rutte. pozváni byli rovněž pozůstalí.

Ještě dříve na charkovském letišti vzdali úctu obětem ukrajinští a nizozemští představitelé. "Je to velice důležité pro pozůstalé, pro rodiny a přátele obětí této obrovské tragédie," řekl nizozemský ministr spravedlnosti Ivo Opstelten. Charkovský gubernátor odhadl, že v sobotu by mohly být trosky letounu naloženy na nákladní auta.

Boeing 777 letící na lince Amsterodam-Kuala Lumpur se zřítil 17. července. Většina z 298 obětí byli nizozemští občané. Kyjev a Západ obviňují Rusko, že dodalo povstalcům raketu, která boeing sestřelila. Vzbouřenci a Moskva ale jakýkoli podíl na neštěstí odmítají a za viníky neštěstí označují Ukrajince.