Údaj o čtvrtletním příjmu nezahrnuje aktivity, které firma prodává nebo zavírá. Je přitom zhruba stejný, jak očekávali analytici oslovení touto agenturou. Zisk bez mimořádných položek za tři měsíce do konce září ale klesl na 361 milionů dolarů z 397 milionů dolarů před rokem.

Dařilo se divizi daní & účetnictví, divizi duševního vlastnictví & vědy a právní divizi, jejichž společný příjem se zvýšil o čtyři procenta. Tento nárůst ale kompenzovala divize financí & rizika, kde příjmy o dvě procenta klesly. Divize poskytuje informace bankám a finančním institucím a na celkových příjmech společnosti se podílí více než polovinou.

Jenom v divizi daní & účetnictví stouply příjmy o 13 procent. Solidní růst přitom zaznamenala v každém segmentu v čele se službami pro podnikovou klientelu.

Firma také potvrdila předchozí výhled na celý rok. Očekává, že příjmy zůstanou na stejné úrovni jako loni, kdy činily 12,5 miliardy USD.

Skupina Thomson Reuters vznikla v roce 2008, kdy kanadská informační společnost Thomson dokončila převzetí věhlasné britské tiskové agentury Reuters. Tehdy za ni zaplatila asi 17 miliard dolarů. Svou hlavní kancelář má skupina v New Yorku, kde se také obchodují její akcie.