Generální ředitel má každé pololetí nárok na odměnu ve výši trojnásobku měsíčního platu. Radní nyní stanovili výpočet odměny pro druhé pololetí. Nově budou posuzovat pouze tři kritéria, a to dodržování Kodexu a Statusu ČRo s váhou 50 procent, dodržování usnesení rady s váhou 30 procent a dosažení podílu Českého rozhlasu na trhu 22 procent, které má váhu 20 procent.

Za první pololetí Duhan dostal odměnu 456.000 korun, což bylo 95 procent možné výše. Snížení o pět procent z maximální částky rada zdůvodnila některými odůvodněnými stížnostmi posluchačů.

Náměstek generálního ředitele Michal Koliandr dnes radu informoval o průběhu letošních akcí zaměřených na rozhlasové poplatníky. V této souvislosti upozornil, že s rozhlasem bylo zahájeno řízení pro odebrání přístupu do registru obyvatelstva. "Vedení Českého rozhlasu zcela jistě bude reagovat u ministerstva vnitra," uvedl Koliandr. Podle něj by totiž tento krok mohl zkomplikovat výběr rozhlasových poplatků. Informovat bude také sněmovní volební výbor.

Podle Kolidandra z oslovených 58.000 domácností z evidence odběratelů energií se podařilo zaregistrovat téměř 40 procent. Víc než čtvrtina poslala čestné prohlášení, že se na ně poplatek nevztahuje, zhruba třetina nereagovala. U nich rozhlas připravuje takzvané předžalobní výzvy včetně přirážky. Druhá vlna této akce se konala v září na skupině asi 14.000 domácností; její výsledky mají být k dispozici na příštím zasedání. Rozhlas plánuje v podobných akcích pokračovat.