Výsledky překonaly odhady analytiků, kteří v anketě agentury Reuters očekávali v průměru naopak snížení zisku na 2,07 miliardy SEK. Příjmy stouply o 3,6 procenta na 67,2 miliardy SEK. Náklady na restrukturalizaci se zvýšily na 659 milionů SEK ze 104 milionů SEK.

Dodávky aut na trh se snížily o pět procent na 45.939 vozů, hlavně kvůli poklesu v Jižní Americe, Evropě a Asii. V Severní Americe naopak dodávky stouply o 26 procent. Hodnota objednávek však vzrostla o 14 procent na 50.449 vozů, z toho v Severní Americe o 73 procent.

Volvo současně oznámilo, že plánuje snížit strukturální náklady v příštím roce o další 3,5 miliardy SEK. Celkové úspory by tak do roku 2016 měly činit deset miliard SEK. Úspory se dotknou hlavně divize stavebního zařízení a prodeje. Akcie firmy v reakci na zprávu zpevnily až o 14 procent, což byl nejvyšší růst od dubna 2010.

Volvo je největší firmou ve Švédsku podle tržeb a také největším zaměstnavatelem ze soukromého sektoru. Nákladní auta vyrábí i pod značkami Renault, Mack, UD Trucks a Eicher. Jeho hlavními konkurenty jsou Daimler a firmy Scania a MAN ze skupiny Volkswagen.