Provoz na dotčeném úseku linky C bude přerušen v pátek v 19:30. Obnoven bude spolu se zahájením provozu metra v pondělí 27. října. Dopravní podnik zavede náhradní autobusovou dopravu XC na trase Hlavní nádraží - Kačerov. V rámci výluky pak bude metro jezdit mezi stanicemi Budějovická a Kačerov po jedné koleji. V provozu tady bude jen jedna souprava.

"Abychom maximálně využili čas výluky, rozhodli jsme se kromě výhybky ve stanici Pražského povstání vyměnit také původní dřevěné pražce ve stometrovém úseku mezi Pražského povstání a Pankrácí za nové železobetonové," uvedl generální ředitel dopravního podniku Jaroslav Ďuriš. Dopravce naposledy měnil výhybky na trase C ve dvou etapách na podzim 2013, a to ve stanicích Háje a Kačerov.

Náhradní autobusy XC pojedou na trase Hlavní nádraží - Muzeum - I. P. Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání - Pankrác - Budějovická - Kačerov. Autobusové linky číslo 106, 113, 114, 150, 189, 196, 215 a 333 budou mít dočasně výstupní zastávku Kačerov v ulici Michelská. Zastávka linek 114, 189 a 215 bude přemístěna do zastávky Kačerov ve směru k Nemocnici Krč.