"Počet nových spolupracovníků Kovárny VIVA v tomto regionu tak nákupem společnosti SwissCentrum Engineering, s.r.o. překročil stovku zaměstnanců. Plánovaný obrat obou prostějovských firem by v roce 2015 měl překročit 200 milionů korun," uvedla Martykánová.

Cílem nákupu bylo podle vedení kovárny rozšíření portfolia v oblasti obrábění a především zvýšení výrobní kapacity v oblasti výroby nástrojů a obrábění výkovků. Výhodou je také, že se firma nachází v bezprostřední blízkosti Alperu. "Společnost SCE disponuje kvalifikovanými a šikovnými pracovníky, chceme proto využít jejího potenciálu a firmu dále rozvíjet," uvedl výkonný ředitel kovárny Petr Kročil.

Dosavadní majitel SCE Daniel Chlubna informoval, že se dohodl na podmínkách prodeje s kovárnou v krátkém čase. "Jednou z klíčových podmínek prodeje společnosti byla má snaha prodat firmu společnosti, která bude natolik silným a zkušeným subjektem v oboru, že poskytne našim zaměstnancům perspektivu do budoucna a zajistí další rozvoj společnosti," uvedl Chlubna.

Zlínská kovárna působící v baťovském továrním areálu měla loni rekordní tržby 921 milionů korun, což znamenalo sedmiprocentní nárůst oproti roku 2012. Firma vykázala také rekordní zisk, před zdaněním činil 85 milionů korun, v roce 2012 to bylo 78 milionů korun. Firma zaměstnává přes 300 lidí. Spolumajitel firmy Čestmír Vančura letos koupil také společnost FILMFEST, která pořádá zlínský filmový festival pro děti a mládež.