"Pro pojišťovnu vidíme na českém trhu zajímavý potenciál. Víme, že na pojišťovacím trhu je velká konkurence, ale jsme přesvědčeni, že pořád existuje prostor ke změnám, které ocení jak stávající, tak potenciální zákazníci Triglavu,"uvedl partner VIGO Investments Pavel Řehák. Akvizice je financována vlastním kapitálem skupiny VIGO a bankovním úvěrem.

Celkem tři ze čtyř partnerů VIGO Investments, Martin Frko, Rober Dohnal a Libor Matura, se znají z doby svého dlouholetého působení v mezinárodní poradenské firmě McKinsey & Company, kde se podíleli na řadě restrukturalizačních projektů. Řehák se pohybuje ve světě byznysu přes dvacet let. Naposledy působil sedm let ve vysokých manažerských pozicích v České pojišťovně, v letech 2010 až 2013 byl jejím generálním ředitelem. Přišel do ní z McKinsey & Company.

Pojišťovna Triglav působí ve všech regionech ČR. Pojišťuje majetek, odpovědnost a motorová vozidla občanům, podnikatelům i veřejným institucím. Má více než 120 zaměstnanců a v loňském roce vybrala na pojistném 739 milionů Kč, čímž se v neživotním pojištění zařadila na desáté místo.

fd mal