Dow Jonesův index v závěru dne získal 0,08 procenta na 17.279,84 bodu, zatímco širší index S&P 500 klesl o 0,05 procenta na 2010,40 bodu. Oba indexy vystoupily ve čtvrtek na nová rekordní maxima. Úhrnný index technologického trhu Nasdaq uzavřel poklesem o 0,30 procenta na 4579,79 bodu.

Za celý týden získal Dow Jones 1,7 procenta a S&P posílil o 1,3 procenta. Trh Nasdaq proti minulému pátku stoupl o 0,3 procenta.

Trh se dnes soustředil na debut akcií Alibaby. Akcie firmy zahájily vzestupem o 36 procent nad emisní cenu 68 dolarů a podobný přírůstek si udržely až do konce. "Velká primární nabídka s ohromnou publicitou, která dopadne úspěšně, mívá na trh značný pozitivní dopad," řekl Hogan.

Vliv silného debutu Alibaby ale setřel pokles jiných velkých technologických akcií, který strhl dolů trh Nasdaq. Akcie společnosti Oracle po zprávě o odstoupení zakladatele a dlouholetého šéfa Larryho Ellisona z funkce generálního ředitele a jeho nahrazení dvěma nástupci spadly o zhruba pět procent. Akcie Yahoo, jimž by jako největšímu vlastníkovi Alibaby teoreticky měl pomoci silný růst akcií čínské firmy, během dne smazaly zisky a končily s výraznou ztrátou.

Zpočátku Wall Street podpořilo vítězství unionistů ve skotském referendu, které odstranilo z trhu jednu z nejistot. To během dne posílilo evropské akciové trhy, i když i tam vliv této události postupně vyprchal.

Americký dolar na konci týdne výrazně zpevnil a vůči koši měn zaznamenal již desátý týden růstu za sebou. Investoři sázejí na to, že úrokové sazby ve Spojených státech porostou rychleji, než se čekalo.

Dolar proti euru v závěru dne zpevnil o 0,7 procenta na 1,2835 USD a proti japonskému jenu posílil o 0,2 procenta na 108,95 JPY. Dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti hlavních měn, stoupl o 0,5 procenta na 84,753 bodu, což byl jeho nejvyšší denní přírůstek za téměř dva týdny.