Automobilka na českém trhu nabízí pronájem svých vozů soukromým zákazníkům na bázi operativního leasingu za měsíční splátky. Ty se podle modelu a rozsahu služby pohybují od 4499 korun do 9299 korun měsíčně. K dispozici jsou modely Citigo, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia v provedení liftback i kombi a Yeti. Do konce roku Škoda podle Pelce v rámci programu Škoda Bez starostí poskytne vozy nejméně 1000 klientům, v dalších letech má být číslo ještě několikanásobně vyšší. "Za skutečně významný a důležitý považujeme fakt, že se jedná o úplně nové zákazníky, kteří dosud u naší značky nebyli," řekl ČTK Pelc.

Škoda ve spolupráci s finanční společností ŠkoFIN nabízí dvouletý operativní leasing bez akontace s maximálním nájezdem 40.000 kilometrů. V rámci základní nabídky Start uživatel získá pojištění zákonné odpovědnosti a havarijní pojištění nebo v rámci o 900 Kč dražší služby Komplet i všechny předepsané servisní úkony a údržbu vozu včetně sady zimních pneumatik. Po dvouletém užívání si bude moci uživatel vůz odkoupit nebo jej vrátit a vzít si úplně nový automobil. Stávající vůz automobilka nabídne prostřednictvím své prodejní sítě v rámci programu na podporu zánovních ojetých vozů Škoda Plus.

Pronájem aut na operativní leasing pro soukromé osoby začaly na tuzemském trhu po Škodě Auto nedávno nabízet i značky Volkswagen a Opel. Volkswagen přišel s časově omezenou nabídkou modelu Golf Sportsvan 1,2 TSI za měsíční splátku 7777 korun. Nabídka potrvá do konce letošního roku a bude omezena i množstvím objednaných vozů. U Opelu lze pronájem auta bez akontace sjednat od 6038 korun. Za tuto měsíční částku zájemce získá na tři roky model Corsa Enjoy. V nabídce jsou i další modely Meriva, Astra, Zafira a Insignia v různých stupních výbavy a motorizace.

apn jpt