"Firma dnes pracuje na odvozu pokroucených kolejí a třísek z dubových pražců. Po vyčištění náspu jej bude nutné srovnat. K večeru by měla začít pokládka prvních kolejových polí," řekl Ptačinský. Pokládka kolejových polí a jejich svařování bude pokračovat i během víkendu. "Na pondělní ráno jsou naplánované nezbytné práce na zabezpečovacím zařízení, které bylo také poškozeno. Nejpozdější start provozu na trati je naplánován na pondělních 19:00, my doufáme, že to bude dříve," řekl Ptačinský.

Vykolejené vagony společnosti ČD Cargo, které se podaří dostat zpátky na koleje, budou odvezeny do dílen a opraveny. "Vozy, které nakolejeny nebudou, budou likvidovány na místě, jak je to u podobných nehod běžné," uvedl dnes Petr Štáhlavský z Českých drah. Likvidace vagonů začne až po ukončení práce vyšetřovatelů a po výběru firmy, která je na místě sešrotuje, což by mělo být v horizontu několika týdnů. Podle Štáhlavského je předběžný odhad škody na vozech zhruba tři miliony korun. Společnost ČD Cargo má povinnou pojistku související s její činností, což je obdoba povinného ručení na silnicích.

Při nehodě nákladního vlaku se mimo koleje dostalo 15 vagonů, dva z nich se převrátily na bok a vysypalo se z nich uhlí. Byla poškozena trať zhruba na 350 metrech. Podle prvních odhadů je škoda na trati 2,5 milionu Kč. Zraněn nikdo nebyl. Nehodu vyšetřuje policie i Drážní inspekce.