Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních podniků, se zvýšil o 0,64 procenta na 17.265,99 bodu. Širší index S&P 500 stoupl o 0,49 procenta na 2011,36 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,68 procenta na 4593,43 bodu.

Fed ve středu uvedl, že hodlá držet krátkodobé úrokové sazby na nízké úrovni ještě "značnou dobu" od úplného ukončení podpůrných nákupů dluhopisů. Dow Jones už ve středu díky tomu uzavřel na novém maximu a S&P se dostal těsně k dosavadnímu rekordu.

Index S&P pro oblast finančnictví ve čtvrtek stoupl o 1,1 procenta. Zisk finančních ústavů by totiž mohl stoupnout, kdyby úrokové sazby zůstaly nízko a zvýšily se úroky, které si banky účtují u dlouhodobějších půjček.

Z americké ekonomiky přišlo ve čtvrtek několik dobrých zpráv. Novou žádost o příspěvek v nezaměstnanosti minulý týden podalo méně Američanů, než se čekalo, což naznačilo, že zpomalení tvorby pracovních míst z minulého měsíce mohla být jen výchylka. Zahajovaná výstavba obytných domů se sice v srpnu proti předešlému měsíci propadla, úprava srpnových dat směrem vzhůru ale naznačila postupné zlepšování na realitním trhu.

Americký dolar stoupl k japonskému jenu až na 108,96 JPY, tedy nejvyšší hodnotu od srpna 2008. Podpořila jej právě statistika z pracovního trhu, která posiluje přesvědčení, že úrokové sazby se zvýší dřív, než se čekalo. Dolarový index, ukazatel hodnoty dolaru ke koši šesti měn, stoupl až na 84,78, nejvýše za více než čtyři roky. Euro k dolaru oživilo z dlouhodobých minim a jeho kurz stoupl o 0,4 procenta na 1,2917 USD.