"Při předčasném ukončení smlouvy soukromého životního pojištění dojde k porušení podmínek daňového zvýhodnění. Pokud si klient nechá vyplatit odkupné, je pak povinen provést dodanění všech částek, o které si v předchozích letech snížil základ daně," uvedl Síkora.

V případě, že si chce klient nechat možnost mimořádného výběru a zároveň čerpat daňové výhody, je pro něho nejlepší ponechat si původní smlouvu s možností mimořádných výběrů. Současně by měl uzavřít novou smlouvu, která bude splňovat podmínky pro čerpání daňové výhody a na niž může přispívat jeho zaměstnavatel, uvedl Síkora.

Podle sněmovní úpravy novely zákona bude muset od ledna 2015 pojistná smlouva splňovat novou podmínku pro uplatnění daňového zvýhodnění. Vložené peníze již nebude možné ze životního pojištění vybírat formou mimořádného výběru. ČAP s tím souhlasí.

Cílem úpravy novely je zamezit zneužívání soukromého životního pojištění jako alternativy ke mzdám bez povinnosti odvodu na sociální a zdravotní pojištění. Mimořádné výběry byly využívány některými zaměstnavateli jako forma odměny k platu.

Nově bude daňová výhoda zachována pouze těm, kteří využívají životní pojištění jako ochranu před riziky spojenou s vytvářením finanční rezervy na stáří. Klienti budou moci i nadále využívat daňové zvýhodnění. K současným podmínkám, jimiž je dovršení 60 let věku klienta v okamžiku výplaty plnění a doba trvání pojištění delší než 60 měsíců, však od nového roku přibude i ta, že nebude v průběhu pojištění možné provádět mimořádný výběr.

Pokud si pojištění převedou pojistnou smlouvu na nový režim tak, aby splňovala podmínku daňové uznatelnosti, zůstanou jim zachovány daňové výhody. Díky tomu budou mít nadále možnost odečítat ze základu daně až 12.000 Kč ročně a přijímat daňově zvýhodněné příspěvky od zaměstnavatele.

Smluv životního pojištění, které splňují nynější režim podmínek daňového odpočtu, je téměř 3,4 milionu. U pětiny z nich nelze čerpat peníze, takže už nyní splňují podmínky budoucího režimu. U více než 374.000 smluv je příspěvek zaměstnavatele, podle hrubých odhadů u desetiny z nich jej zaměstnavatel platí na úkor mzdy. Jejich počet rostl, doplnil předseda sekce pojištění osob asociace Filip Král.