Podle mluvčího EPH Daniela Častvaje může za snížení zisku hlavně počasí a slovenská akvizice společnosti. "Hlavním důvodem tohoto poklesu byla teplá zima a časový rozdíl ze zákonné náhrady zaplacených poplatků za zelenou energii na Slovensku, což vedlo k nižšímu ukazateli EBITDA za první pololetí roku 2014 u společnosti Stredoslovenská energetika," uvedl. Slovenská společnost byla do EP Energy převedena na konci roku 2013.

EP Energy je největším dodavatelem tepelné energie v Česku a současně druhým největším domácím výrobcem elektřiny. Vedle tuzemského trhu působí na Slovensku a v Německu. EPH zahrnuje 40 podniků, které působí v těžbě uhlí, výrobě elektřiny a tepla, distribuci tepla a obchodu s elektřinou a plynem.

V EPH má 40 procent investiční společnost PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Stejný podíl má finanční skupina J&T s Patrikem Tkáčem. Zbylých 20 procent drží šéf EPH Daniel Křetínský. Podle červnového prohlášení PPF a EPH prodá PPF svůj podíl v holdingu, který tak ovládnou Tkáč a Křetínský. Na webových stránkách společnosti však zatím tato změna uvedena není.