Generální ředitel společnosti Wanzl Roman Adami ve výroční zprávě uvedl, že na tržby firmy měly loni pozitivní vliv zejména dodávky pro internetové obchodníky a segment logistiky a průmyslu, kam společnost dodává přepravní kontejnery, transportní vozíky či paletové nástavce. Tuzemský malobchod naopak stagnoval.

Více než polovinu tržeb loni společnost Wanzl získala díky rostoucímu exportu zboží, které prostřednictvím zahraničních zastoupení směřovalo zejména k obchodníkům v Německu a Británii.

Rostoucím segmentem v Česku jsou v posledních letech dodávky vybavení pro modernizaci prodejen, kterou postupně zahajují všechny velké obchodní řetězce. Firma Wanzl zároveň rozšířila svoji nabídku o výrobky pro vybavení hotelů a gastronomických zařízení.

Společnost Wanzl v Hněvotíně vyrábí mimo jiné drátěné polotovary pro výrobu nákupních vozíků či košíků. Část výrobků společnost sama kompletuje do finální podoby. Firma také zajišťuje montáž a servis výrobků koncernu Wanzl, jako jsou regálové systémy, pokladní boxy, vstupní zařízení či zařízení pro logistiku a průmysl.

Pobočka Wanzl pro ČR byla založena v roce 1991 v Olomouci. Firma nejdříve sídlila v pronajatých kancelářích na náměstí Republiky v Olomouci, o pět let později byl v Hněvotíně u Olomouce otevřen i výrobní závod. Později byl rozšířen o další výrobní halu a galvanovnu. Firma zaměstnává zhruba dvě stovky kmenových pracovníků.

Koncern Wanzl je největším výrobcem nákupních vozíků na světě a ročně vyrobí a prodá přes dva miliony vozíků různých typů. Skupina Wanzl zaměstnává zhruba 3300 pracovníků v sedmi výrobních závodech v Německu, Francii, Číně a ČR.