WHO sdělila, že pacientem je epidemiolog původem ze Senegalu. Léčbu podle agentury Reuters podstoupí v ústavu tropické medicíny při hamburské univerzitní nemocnici.

Organizace uvedla, že letošní epidemii eboly v západní Africe dosud podlehlo 1427 z 2615 nakažených. Mezi těmi, kteří onemocněli, bylo 240 zdravotníků a polovina z nich zemřela. Nejvíc nemocných připadá na Libérii, Sierru Leone a Guineu.

WHO rozmístila v postižených oblastech téměř 400 svých zaměstnanců a pracovníků partnerských organizací, aby pomohli v boji s touto vysoce nakažlivou formou krvácivé horečky.

V úterý WHO oznámila, že uzavřela svou laboratoř v Sieře Leone, když se její senegalský pracovník nakazil ebolou. Choroba se v menší míře rozšířila také do Nigérie. Tamní ministerstvo školství oznámilo, že začátek školního roku bude o měsíc odložen, aby mohla být přijata preventivní opatření zamezující přenosu viru eboly.

"Všechny soukromé a státní základní a střední školy zůstanou uzavřeny do 13. října, aby mohla být přijata příslušná preventivní opatření, než se žáci vrátí do tříd," oznámil ministr školství Ibrahim Shekarau, jehož citovala agentura AFP. Vyučování mělo po prázdninách původně začít 15. září.

Podle AFP jde o poměrně nečekané opatření vzhledem k tomu, že se pravděpodobně zatím podařilo dostat ebolu v Nigérii pod kontrolu. Infikováno bylo pouze 13 lidí, z nichž pět zemřelo.