Nová Octavia Scout je podle Škody automobilem pro všestranné rodinné využití a volný čas s tažnou sílou dvě tuny a nižší spotřebou. Startovací cena modelu je 682.900 korun. Vůz s terénním vzhledem vychází z modelu Octavia Combi a proti běžné Octavii má vyšší světlou výšku o tři centimetry, je vybaven pohonem všech kol Haldex páté generace a má zvětšené nájezdové úhly.

Od roku 2007, kdy se model Scout začal vyrábět, jich bylo do konce roku 2013 prodáno po celém světě asi 53.600, což je asi osm procent všech vozů řady Octavia v tomto období.

Automobilka nedávno zveřejnila také první fotografie třetí generace svého modelu Fabia. Bude mít sportovnější vzhled, větší zavazadlový prostor a dostane nové úspornější motory.

Letos v prvním pololetí dodala Škoda zákazníkům 522.500 vozů, o 12,5 procenta více než loni ve stejném období. Tento rok by měla poprvé prodat přes milion vozů.

Provozní zisk největší české automobilky se v prvním pololetí zvýšil o 74,9 procenta na 425 milionů eur, tedy zhruba na 11,7 miliardy korun. Tržby meziročně stouply o 20,3 procenta na rekordních téměř šest miliard eur (asi 165 miliard Kč).