Technická správa komunikací vyloučila z tendru společnost PAB - pojišťovací agentura Beata s. r. o., která musela vysvětlovat svou údajně mimořádně nízkou nabídkovou cenu. V jejím posuzování byly podle antimonopolního úřadu chyby a zadavatel zakázky nepostupoval transparentně. "Tento postup mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.

Úřad vrátil do soutěže vyloučenou firmu, zrušil také výběr vítěze, kterým se měla stát společnost PLATINUM Consulting s. r. o. Díky tomu, že s ní Technická správa komunikací hlavního města Prahy zatím nepodepsala smlouvu, nedostala pokutu. Musí pouze uhradit náklady řízení 30.000 korun. Rozhodnutí je pravomocné, správa komunikací se proti němu neodvolala.

TSK se k soutěži vrátí a bude nabídky hodnotit znovu. "Toto rozhodnutí respektujeme, nedošlo ke zrušení soutěže jako takové, a proto obnovíme výběr nejvhodnějšího pojišťovacího makléře," uvedla pro ČTK mluvčí TSK Barbora Lišková.

TSK měly se zákonem o veřejných zakázkách problémy i v minulosti. Loni ÚOHS zrušil tendr s předpokládanou hodnotou 340 milionů korun na údržbu zeleně.