Zatím poslední obětí je motocyklista, který zemřel večer po srážce s nákladním autem u Vyškova.

V podvečer se srazil italský autobus a osobní auto na silnici R6 mezi Novým Strašecím a Řevničovem na Rakovnicku. Tato nehoda si vyžádala jednu oběť a 15 zraněných.

Dnešní první tragická nehoda se stala ráno na 83. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu, zemřel při ní řidič osobního auta. Později zahynuli dvě dívky ve věku 18 a 19 let a devatenáctiletý chlapec při srážce kamionu a osobního auta u obce Kámen na Pelhřimovsku. Další obětí nehod byla spolujezdkyně z osobního auta, které se srazilo s nákladním autem v Ostřešanech na Pardubicku.

Dalšími dny s největšími ztrátami na životech tento měsíc byly 3., 5., 13., 15., 22. a 29. červenec, kdy pokaždé při nehodách zemřeli čtyři lidé. Žádnou oběť si nevyžádaly nehody, které se staly 10. a 14. července.

Vedle dnešní nehody se třemi mrtvými na Pelhřimovsku byly tento měsíc nejhorší nehody, při nichž zemřeli dva lidé. Staly se v Klimkovicích na Novojičínsku nebo u Lubence na Lounsku.

V prvním pololetí letošního roku se v Česku stalo 40.098 nehod a zemřelo při nich 266 lidí, 1269 lidí bylo zraněno těžce a 10.983 lehce. Škody se při nehodách vyšplhaly na více než 2,2 miliardy korun. Počet mrtvých v pololetí meziročně vzrostl o 26, mírný nárůst policie zaznamenala i u počtu zraněných.