V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index ztrácel asi 0,5 procenta na 16.822 bodů, širší index Standard & Poor's 500 odepisoval zhruba 0,3 procenta a nacházel se na 1964 bodech. Index technologického trhu Nasdaq Composite naopak 0,1 procenta přidával a byl na zhruba 4447 bodech.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že hrubý domácí produkt USA ve druhém čtvrtletí rostl tempem čtyř procent ročně, zatímco v prvních třech měsících roku o 2,1 procenta klesl. Ekonomové v anketě agentury Reuters v průměru očekávali růst jen o tři procenta. Údaj o vývoji HDP za první čtvrtletí byl současně zpřesněn směrem vzhůru z předchozího poklesu o 2,9 procenta.

Trhy nyní čekají na dnešní ukončení dvoudenního zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed). Analytici soudí, že Fed sníží program nákupů dluhopisů o dalších deset miliard dolarů. Obchodníci budou také pozorně sledovat, zda banka nenaznačí, kdy by mohla začít zvyšovat úrokové sazby.

Index biotechnologických firem dopoledne přidával asi 1,8 procenta. Akcie společnosti Amgen totiž přidávaly kolem šesti procent díky výsledkům hospodaření, které byly lepší, než se čekalo, a díky zlepšení celoročního výhledu. Akcie společnosti Regeron pak díky úspěšným testům nového produktu vykazovaly nárůst o téměř deset procent. Klesaly však akcie pojišťoven, a to kvůli slabším hospodářským výsledkům firem Humana, Aflac a WellPoint.

Po hospodářských výsledcích za druhé čtvrtletí zpevňovaly také akcie společnosti Twitter, které přidávaly přes 20 procent. Twitter pomohl k růstu také akciím provozovatelů dalších komunitních sítí, jako je Facebook a LinkedIn.