Dow Jonesův index uzavřel obchodování poklesem o 0,2 procenta na 17.086,63 bodu. Širší index S&P 500 získal také zhruba 0,2 procenta a uzavřel na 1987,01 bodu. Překonal tak rekord z 3. července. Index technologického trhu Nasdaq Composite si připsal 0,4 procenta na 4473,70 bodu.

Akcie společnosti Apple po zveřejnění solidních čtvrtletních výsledků stouply o 2,6 procenta a staly se jedním z největších tahounů trhu. Dow Jonesův index naopak stahovaly akcie výrobce letadel Boeing, které klesly o 2,3 procenta. Čtvrtletní zisk firmy sice stoupl o 52 procent, investory ale vylekaly rostoucí náklady v jedné z divizí.

Po skončení obchodování zveřejnila čtvrtletní výsledky největší komunitní síť na světě Facebook. Tržby jí stouply víc, než se čekalo, díky čemuž akcie Facebooku v prodlouženém obchodování stouply o 3,5 procenta.

Dolar na devizovém trhu stoupl k euru na osmiměsíční maximum. Jednotnou evropskou měnu zasáhly obavy ohledně tvrdších sankcí vůči Rusku a jejich možnému dopadu na slabý hospodářský růst eurozóny. I tak si ale dolar mohl připsat jen mírné zisky, když se během dne nepodařilo dostat euro pod klíčovou technickou úroveň 1,3450 USD.

Dolarový index, který sleduje výkonnost americké měny vzhledem ke koši šesti zahraničních měn, během dne stagnoval na 80,714 bodu. Trh příští týden čeká zasedání americké centrální banky (Fed) a investoři budou sledovat, zda nedávné solidní ekonomické údaje nezmění pohled centrálních bankéřů na vyhlídky domácí ekonomiky.