Dow Jonesův index uzavřel obchodování vzestupem o 0,36 procenta na 17.113,54 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 získal 0,50 procenta na 1983,53 bodu a během dne se dostal až na nový rekord 1,986,24 bodu. Index technologického trhu Nasdaq si připsal 0,71 procenta na 4456,02 bodu.

Spotřebitelské ceny v USA v červnu mírně zpomalily růst. Celkový trend přitom ukazuje pomalé zesilování inflačních tlaků, což umožní centrální bance (Fed) pokračovat v pomalém omezování stimulačních opatření a udržování prakticky nulových úrokových sazeb.

Posilovaly také akcie stavebních společností, jejichž index posílil o více než jedno procento. Podpořila je další statistika, která ukázala, že prodej starších domů v USA stoupla v červnu na maximum za osm měsíců.

Povstalci na východě Ukrajině předali černé skříňky z údajně sestřeleného malajsijského letadla. Trh rovněž sleduje boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z Pásma Gazy. Američtí přepravci Delta, American Airlines a United stejně jako řada ostatních světových aerolinek dnes kvůli bezpečnosti zastavily lety do Izraele, index letecké dopravy ale stoupl o 0,6 procenta.

Euro dnes na devizovém trhu oslabovalo a vůči dolaru kleslo nejníže za osm měsíců. Evropskou měnu podkopávala očekávání, že Evropská centrální banka poskytne chatrné ekonomice eurozóny další podporu. Japonský jen a švýcarský frank ztratily část nedávných zisků dosažených díky zvýšenému napětí kolem Ukrajiny a na Blízkém východě.

Ke konci dne euro vůči dolaru ztrácelo 0,4 procenta na 1,3470 USD a předtím kleslo až na 1,3460 USD. Proti jenu evropská měna oslabila o 0,4 procenta na 136,58 JPY, minimum za pět a půl měsíce. Dolar k jenu posílil o 0,1 procenta na 101,43 JPY.