Titulem vynikající manažer střední firmy byl oceněn také Žďárský. Vynikajícím manažerem malé firmy je René Kocourek ze společnosti Wolf systém. Titul Mladý manažerský talent získal Aleš Gothard z Metrostavu. Do Síně slávy byl uveden generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy Zdeněk Liška.

"Jak v případě letošního manažera roku, tak manažerky roku jsme nemohli přehlédnout výrazný růst obou těchto firem s národním kapitálem, které mají před sebou úspěšnou perspektivu. Jejich hlavní manažeři jsou inkubátorem nápadů a inovací," uvedl prezident Svazu průmyslu a současně předseda Národní komise soutěže Manažer roku Jaroslav Hanák.

Pomyslné žezlo předal novému manažerovi roku jeho loňský držitel, generální ředitel Vítkovice Holding Jan Světlík. "Před dvaceti lety jsme spolupracovali a tato firma skromně začínala v zemědělské technice a exportem do Polska. Za uplynulou dobu dosáhla tato česká firma úspěchu díky svému úsilí, poctivé strojařině a moderním technologiím," poznamenal.

Projekt Manažer roku vyhlašují Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Česká manažerská asociace. Jeho hlavním cílem je ocenit vynikající manažerské osobnosti jako příklad pro ostatní. Za dobu existence soutěže do finále postoupilo 1270 manažerů a manažerek. Byli mezi nimi například Lubomír Stoklásek z Agrostroje Pelhřimov, Eva Syková z Akademie věd ČR, Senta Čermáková z Hewlett Packard, Zbyněk Frolík z Linetu, Jan Mühlfeit z Microsoftu či Štěpán Popovič z Glaverbel Czech.