Více rizikového kapitálu dostaly startupy naposledy v druhém čtvrtletí 2001, a to 11,5 miliardy USD. Počet dokončených smluv o investicích se za první tři měsíce roku zvýšil na 951 z 916 ve stejném období loni.

Nejvíce venture kapitálu získaly softwarové společnosti. Celkem to byly čtyři miliardy USD, což byla nejvyšší hodnota od čtvrtého čtvrtletí 2000, tedy těsně před tím, než praskla tzv. internetová bublina, což přineslo pád řady akcií technologických firem až k nule a krach mnoha firem. Následoval s velkým odstupem biotechnologický sektor, který dostal celkem 1,06 miliardy USD.

Prudký růst investic rizikového kapitálu v prvním čtvrtletí přichází v době, kdy začíná ochlazovat nálada investorů vůči veřejně obchodovaným technologickým společnostem. Akcie firem jako Netflix, Twitter a Facebook od března výrazně klesly. Některé technologické firmy dokonce až o 40 procent, jako v případě Twitteru. Prudký pokles současně přinesl otázku, zda je propad dočasný nebo je to signál, že se chystá prasknout další bublina.

Nejvíce peněz se ve čtvrtletí podařilo získat internetovému úložišti Dropbox, a to 325 milionů USD. Pronajímatel prázdninového bydlení Airbnb a služba pro mobilní zasílání zpráv TangoMe obsadily druhé místo s částkou 200 milionů USD.