"Jsme rádi, že se nám dařilo i v loňském roce. Spustili jsme 14 nových přímých linek sběrné služby a zaznamenali meziroční nárůst exportních zásilek o 36 procent," uvedl obchodní a marketingový ředitel Jan Polter.

Celosvětově zvýšila skupina Dachser v loňském roce obrat o 13 procent na celkem 4,99 miliardy eur. Pokud se do výsledku zahrnou příjmy z investic, pokořila poprvé ve své historii hranici ročního obratu ve výši pěti miliard.

Dachser působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti Dachser pro Českou republiku a později s ním vytvořila společný podnik. Od roku 2010 vystupuje jako Dachser Czech Republic. Dachser disponuje téměř 44.000 metrů čtverečních distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice a má celkem osm poboček.