U vývozních cen byl meziroční růst dán hlavně zvýšením cen strojů a dopravních prostředků o téměř pět procent. Skoro o šest procent stouply ceny průmyslového spotřebního zboží a o víc než 5,5 procenta ceny polotovarů. Ceny minerálních paliv klesly o tři procenta.

U dovozu ceny strojů a dopravních prostředků meziročně vzrostly o 3,8 procenta. Ceny potravin se zvýšily o víc než osm procent, průmyslového spotřebního zboží o 3,3 procenta a ceny polotovarů stouply o 3,1 procenta. Ceny minerálních paliv klesly o dvě procenta.

Za poklesem únorových cen vývozu proti lednu stálo zejména zlevnění strojů a dopravních prostředků o tři desetiny procenta. Ceny minerálních paliv se snížily o 2,3 procenta. O desetinu procenta se zvýšily ceny průmyslového spotřebního zboží a polotovarů.

Také meziměsíční pokles dovozních cen byl způsoben hlavně zlevněním strojů a dopravních prostředků o desetinu procenta. Ceny minerálních paliv se snížily o 0,8 procenta a polotovarů o půl procenta. Průmyslové spotřební zboží zlevnilo o tři desetiny procenta. Dovozní ceny proti lednu nevzrostly u žádné ze sledovaných skupin produktů.

Únorové směnné relace v meziročním srovnání klesly na 99,9 procenta a po šesti měsících byly negativní. Proti lednu se snížila hodnota směnných relací na 101,5 procenta.