Dolar proti euru odpoledne oslabil o 0,1 procenta na 1,3700 USD a vůči jenu klesl o 0,15 procenta na 103,75 JPY. Jeho index proti koši hlavních měn po zprávě z USA nejprve vystoupil až na 80,599, maximum za pět týdnů, později ale klesl zpět na 80,425 bodu.

Americká ekonomika vytvořila v březnu 192.000 pracovních míst a podle předpokladů si udržela solidní tempo z února, kdy trh práce oživil ze zimního útlumu. "Čísla dopadla zhruba podle očekávání, takže širší obraz budoucích kroků Fedu se nezměnil," řekl agentuře Reuters analytik švýcarské UBS Cameron Umetsu.

Stabilní tempo tvorby zaměstnanosti umožní Fedu pokračovat v plánovaném omezování podpůrných nákupů dluhopisů. To by mělo podporovat kurz dolaru, třebaže zvyšování úrokových sazeb je ještě daleko.

Ve čtvrtek se euro propadlo na měsíční minimum k dolaru. Reagovalo na vyjádření šéfa Evropské centrální banky Maria Draghiho, který slíbil, že ECB bude bojovat proti í nebezpečně nízké inflaci v eurozóně všemi dostupnými prostředky, včetně nástrojů takzvaného kvantitativního uvolňování.