"Jižními Čechami naše rozšiřování v tuto chvíli nekončí. Již za několik týdnů, v průběhu května, plánujeme spustit další vysílač v Ostravě," uvedl ředitel Radia Dechovka Roman Culek. Sázka na střední vlny se podle něj stanici vyplatila. "Posluchači na ně, na rozdíl od řady provozovatelů rádií, totiž nezanevřeli. A platí to i naopak. Radio Dechovka je středním vlnám prospěšné, protože jeho úspěch na středních vlnách o ně probudil zájem u dalších významných rádií," dodal.

Původně pouze internetové Radio Dechovka začalo pod heslem "nalaďte si nás - naladíme vás" vysílat v červenci 2009. Loni v únoru pak získalo licenci pro celoplošné vysílání na středních vlnách.

Radio sídlí v nádražní budově v Kojeticích u Prahy a mezi jeho tváře a moderátory mimo jiné patří duo Eva a Vašek, herec a moderátor Miloň Čepelka, kapelník Krajanky Václav Hlaváček či zpěvačka Strahovanky Marta Adámková. Hudební dramaturgie rádia je postavena na české, moravské a slezské dechové a lidové hudbě, doplněné o zahraniční, zejména slovenskou dechovku. Zpestření představuje hudba z šedesátých let, hudba "staré Prahy", folk a country. Součástí programového schématu jsou rovněž speciální pořady zaměřené na instrumentální dechovku, obří dechové soubory a hospodské písničky.

Stanici provozuje společnost RadioPraha, kterou vlastní podnikatelé Roman Culek, Karel Jůzek a Leoš Pohl.