Nauka o čtení z ruky se jmenuje chiromantie a její základy byly položené před tisíciletími v Asii. Ten, kdo umí dobře číst z ruky, dokáže rozpoznat z čar na dlani váš zdravotní stav, veškeré dispozice ke vzdělání nebo talent. Do dlaně je vepsaná i naše psychická stránka: lásky, vztahy, osudové události. Pravá ruka nám ukazuje, co jsme až dosud s naším životem udělaly a co máme ještě naplánované. Levá ruka, taktéž ruka dědičná, zobrazuje naše původní životní poslání (životní projekt) a také to, co může přinést budoucnost.

Dejte si však pozor na různé „komerční podvodníky“, kteří nabízejí, že z pouhé fotografie či otisku dlaně neomylně dokáží vyčíst vše, co chcete vědět.

„Každou ruku si musím ohledat. Z fotografie ani otisku není možné zjistit všechny důležité maličkosti. Každá, i ta sebemenší drobnost, něco znamená. Důležitá je i velikost ruky, její pohyblivost, zabarvení pokožky, výška jednotlivých pahorků i hloubka čar,“ prozradil nám Marin Dobrev, který se chiromantii věnuje již více než padesát let.

Odborníci se shodují v tom, že lidská dlaň je vedle lidského oka nejvěrnějším obrazem člověka. Podívejte se na tu svojí a během pár minut zjistíte, co všechno o vás prozradí.

Rozlišujeme dva druhy rukou:

Senzitivní: Vyznačují se tím, že jsou úzké, dlouhé a drobné. Vypadají křehce a patří citlivé osobě, jejíž život podléhá mnoha výkyvům.

Realistické:
Mají obvykle čtvercový tvar, jsou široké. Vidíme je často u lidí, kteří na ostatní můžou působit netrpělivě, energicky a upřímně.

Typy:

Kopistovitého (lopatkovitého) tvaru Je široká, silná a má lehce „sukovité“ prsty a vějířovité konce prstů. To značí sebevědomí, energii, tvrdohlavost, ale také otevřenost všemu novému.

Kvadratická ruka:
Dlaň má tvar čtverce a konce prstů jsou oblé. Lidé s takovou rukou mají rádi pořádek, stabilitu a jsou metodičtí.

Psychická: Má dlouhé, na konci zúžené prsty. Vypovídá o kreativitě a schopnosti se vzdělávat. Osoby s takovýma rukama se lehce nechají ovlivnit druhými.

Kónická: Konce prstů i zápěstí jsou úzké, ruka má hebkou kůži. To vypovídá o kreativitě, intuici, impulzivitě a romantické duši. Lidé s takovou rukou bývají nestálí.

Zcela „čistý“ typ najdete velmi zřídka, lidé obvykle mívají ruce, které nesou různé znaky, z nichž lze usuzovat na jednotlivé vlastnosti.

Velikost:

Široká značí člověka, který je citlivý, tolerantní a otevřený všemu novému.

Úzké ruce
ukazují na lidi, kteří mají pevný životní plán, můžou být ale trochu úzkoprsí.

Malou ruku
mají kupodivu lidé, kteří se nezabývají maličkostmi. Naopak velké ruce patří těm, kteří si všímají detailů a přesnost je pro ně velmi důležitá.

Pohyblivost – flexibilita ruky:

Ztuhlá ruka s velmi špatnou ohebností poukazuje na urputnou a obezřetnou povahu. Pevná značí velkou životní sílu, ale také opatrnost vůči citovým záležitostem.

Flexibilní ruku
mají lidé, kteří umějí dobře reagovat na nové a nečekané situace.

Velmi pohyblivé ruce (hyperflexibilní) mají lidé snadno ovlivnitelní a přelétaví.

Prsty:

Dlouhé svědčí o lásce k detailům, trpělivosti a analytických schopnostech. Poukazují ale také na tendenci trucovat, když všechno není podle plánu.

Majitel krátkých prstů bývá obvykle v obraze, má přehled o situaci, na detaily příliš nedbá.

Tlusté a masité prsty mívají lidé se sklonem k luxusu a požitkářství, kdo má tenké prsty, bývá náchylný k odcizení se blízkým i světu.

Co prozrazuje tvar a délka prstů?

Dlouhé: inteligence

Krátké: méně inteligence, impulzivnost, ukvapenost

Výrazně rozčleněné: pomalejší uvažování, svědomitost

Kopistovité: činorodost, neklid

Úzké, ohebné: ohleduplnost, pozornost

Silné: opatrnost, rozvaha

Štíhlé: smysl pro estetiku, uzavřenost

Kónické: umělecké sklony, impulzivita

Tlusté a krátké: sobectví Křivé: vznětlivost, zlostnost

Sukovité: důstojnost, hloubavost

Tenké klouby: impulzivita, rychlé myšlení

Velké klouby: racionální a metodické uvažování


ZAJÍMÁ VÁŠ ČTENÍ Z RUKY? CHCETE ZNÁT SVŮJ OSUD? Čtěte už ve čtvrtek!