Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Velký adventní kalendář: Kdy péct cukroví, jít na barborku a koupit stromek

/
  • V polovině prosince je tak akorát čas objednat dárky z e-shopů, abyste měli jistotu, že vám dorazí včas.
    V polovině prosince je tak akorát čas objednat dárky z e-shopů, abyste měli jistotu, že vám dorazí včas. (Shutterstock)
    1. prosince 2015 ● 06:00

    Abyste si předvánoční čas užili v klidu a pohodě a zároveň stihli všechno, co potřebujete, naplánovali jsme za vás advent den po dni. Nechte se inspirovat.

  • 1.

    1. 12. Udělejte si plán

    Autor: Shutterstock.com

     

    Zlehka se vás zmocňuje panika, jak to letos všechno stihnete? Kdy vygruntujete, napečete, nazdobíte, nakoupíte dárky a jak to letos, proboha, udělat tak, abyste čtyřiadvacátého nepadla pod stromečkem naprosto vyčerpaná? Prostě si večer v klidu sedněte se skleničkou vína, vezměte tužku a papír a vymyslete strategii: kdy, co, jak a s kým uděláte tak, abyste byla co nejvíc v pohodě.

  • 2.

    2. 12. Jeďte do Drážďan


    Autor: Blesk - David Malík, Ondřej Požár

     

    Ano, víme, že je středa, a přesto vám doporučujeme vyjet na vánoční nákupy do legendárních Drážďan právě dnes. Tohle město letos nabízí hned jedenáct vánočních trhů – od středověkého až po zábavu ve stylu večera po lyžovačce, jenže lákadel je tolik, že během adventu bude v Drážďanech narváno. Proto je ideální vyrazit tam teď, když se všechny akce teprve rozjíždějí.

  • 3.

    3. 12. Užijte si Sokola


    Autor: Jiří Jevický, archiv Blesku

     

    Režisér a herec Ondřej Sokol má v divadle Studio Dva v Celetné takzvané stand-up vystoupení s názvem Celebrity, ve kterém celý večer baví publikum jen svými scénkami, etudami a historkami. Naprosto geniální způsob, jak se zasmát, uvolnit a na chvíli zapomenout, kolik práce s přípravou Vánoc vás ještě čeká.

  • 4.

    4. 12. Skočte si pro barborku


    Autor: Shutterstock.com

     

    Tradice říká, že když vám větvičky nařezané na Barboru do Štědrého dne vykvetou, tak se příští rok vdáte. Jiná tvrdí, že rozkvetlé větvičky třešně nebo višně symbolizují konec trápení, naději, že po zimě přijde jaro, a dokonce prý mají kouzelnou moc. Každopádně ve váze vypadají úchvatně.

  • 5.

    5. 12. Jděte s Mikulášem na Popelku


    Autor: popelkanalede.cz

     

    Co takhle oslavit letos den, kdy městem chodí čert, Mikuláš a anděl, trochu jinak? Samozřejmě je fajn užít si trochu strašení a nebeské atmosféry, ale když ji nakombinujete s pohádkovou náladou muzikálu na ledě Popelka, užijete si den i večer nadvakrát. Hraje se od 13 a od 17 hodin v pražské O2 areně.

  • 6.

    6. 12. Zapalte druhou svíčku a napečte


    Autor: Shutterstock.com

     

    Většina hospodyněk začíná péct vánoční cukroví až po Mikuláši. Takže je nejvyšší čas zadělat na linecké, pracny, rohlíčky a všechno, bez čeho si vy a vaše rodina svátky neumíte představit. A až budete mít byt provoněný vanilkou a skořicí, nezapomeňte zapálit na adventním věnci druhou svíčku.

     

    Pečete každý rok cukroví, nad kterým ostatní oněmí úžasem? Dědí se u vás z generace na generaci recept? Tak se s ním pochlubte v soutěži Nej cukroví! Ve hře jsou ceny za více jak sto tisíc korun. Přihlásit se můžete zde.

  • 7.

    7. 12. Pusťte se do výroby vánoční výzdoby


    Autor: Shutterstock.com

     

    Vánoční věnec na dveře, svíčky, ozdoby na okna… S tavnou pistolí, korpusy v různých tvarech, mašlemi, větvičkami a ozdobami vyrobíte za pár minut cokoliv. A radost budete mít dvojnásobnou: že jste šikovná a že to u vás doma vypadá opravdu svátečně.

    Vychytávky: Jak učit dítě malovat, a přitom mít uklizeno

    Vychytávky: Jak učit dítě malovat, a přitom mít uklizeno

    Malé děti milují, když dostanou barvy, lepidlo nebo nůžky a mohou něco vytvářet. Rodiče už méně milují, když musí likvidovat následky jejich…celý článek

  • 8.

    8. 12. Vyzrajte na gruntování


    ...
    Autor: Shutterstock.com

     

    Bez vycíděného bytu to prostě nejde. I ty největší pohodářky uklízejí před Vánocemi víc než kdykoli jindy během roku. Na vás je, jestli si byt vygruntujete sama a obětujete mu pár odpolední a večerů, nebo se nad sebou slitujete a objednáte si úklidovou četu. Já vyzkoušela druhou variantu a nemůžu si ji vynachválit. Holkám z firmy Lidská síla stačilo říct, co chci mít hotové, a pak jen přijít z práce a překontrolovat kvalitu úklidu. Prostě geniální.

  • 9.

    9. 12. Nakupte dárky


    Autor: Profimedia.cz

     

    Středa je na to ideální, protože uprostřed týdne nakupuje málokdo. Obejděte obchody, vyhlédněte si, co by se pro koho hodilo, a většinu věcí rovnou kupte. Ideální je obejít malé obchůdky, kde seženete spoustu zajímavých věcí, které v obchoďáku nenajdete. Jeden originální dárek je lepší než deset tuctových, nemyslíte? Inspiraci na ručně vyráběné dárky najdete také na webu Fler.cz nebo Zenysro.cz.

  • 10.

    10. 12. Podívejte se na Trable o Vánocích


    Autor: Shutterstock

     

    Ne, nechceme přivolávat žádné katastrofy, ale trochu se uvolnit a zasmát během adventu, kdy jsme tak trochu ve stresu, se prostě vyplatí. Bláznivá komedie s Johnem Goodmanem a Diane Keaton má premiéru právě dnes. Vezměte na ni i někoho z rodiny.

  • 11.

    11. 12. Zavzpomínejte si na dětství


    Autor: Shutterstock.com

     

    Vytáhněte staré fotky a udělejte si retro večer nebo navštivte svoje rodiče a proberte s nimi všechny veselé a zábavné historky z doby, kdy jste byla malá holka. Dnešní den je totiž Světový den dětství a vzhledem k tomu, že Vánoce jsou rodinný svátek, můžete tímhle malým rituálem pocit, že někam patříte a někdo patří k vám, krásně posílit.

  • 12.

    12. 12. Jděte na trhy na Pražský hrad


    Autor: Foto Blesk - Daniel Černovský

     

    Letos poprvé máte možnost navštívit adventní trhy přímo na Pražském hradě. Najdete tu přes sedmdesát stánků, a hlavně zažijete unikátní atmosféru. Trhy najdete na náměstí U Sv. Jiří a ve Stájovém dvoře, kam se dostanete z ulice U Prašného mostu. V provozu budou denně od devíti ráno do devíti večer.

  • 13.

    13. 12. Udělejte si radost koncertem


    Video
    Video se připravuje ...

     Adam Balažovič

     

    Abyste se trochu zklidnili, naladili a nechali si pohladit duši, zajděte do Divadla ABC na vánoční koncert Orchestru Václava Hybše s hlavním hostem, zpěvačkou Jitkou Zelenkovou. A až budete mít tu správnou náladu, nezapomeňte večer zapálit už třetí svíčku na věnci.

  • 14.

    14. 12. Objednávejte na e-shopech

    Autor: profimedia.cz

     

    Některé internetové obchody zvládnou i objednávky, které odešlete i těsně před Štědrým dnem, ale pro jistotu hledejte dárky přes internet už teď. V některých obchodech je potřeba objednat zboží nejpozději 16. prosince, aby vám ho stihli doručit včas.

  • 15.

    15. 12. Kupte stromek


    Autor: Shutterstock.com

     

    Právě teď je ideální doba pro pořízení vánočního stromečku. Vybírejte ho raději v zahradnictví, kde by měli ručit za jeho kvalitu. Doma stromek vybalte ze sítě, aby se neničily větve. Než ho dáte do nádoby s vodou, seřízněte mu kmínek asi o dva centimetry. Uvolní se tím kapiláry, které usnadňují cesty vody do koruny a jehličí, takže stromek zůstane delší dobu svěží.

  • 16.

    16. 12. Pořiďte si kalendář


    Autor: Archiv firem

     

    Do konce roku máme sice ještě času dost, ale je fajn si s předstihem zapsat všechno, co na příští rok plánujete, na co se těšíte a co vás čeká. Skvělé jsou kalendáře a diáře, které mají přidanou hodnotu: třeba rodinné, plánovací, s citáty, recepty nebo radami odborníků…

  • 17.

    17. 12. Dejte si saunu


    Autor: netmedik.cz

     

    Příprava na Vánoce finišuje a vy už doslova šílíte z toho, co všechno ještě nemáte a musíte mít? Jenže s tímhle přístupem budete všechno dělat dvakrát déle. Chce to klid a nohy v teple. Tedy v tomhle případě hodit se do tepla celá. Pár hodin v sauně a následný odpočinek zastaví vaše myšlenky, prohřeje tělo a nabije vás energií, takže doladit vánoční přípravy pak bude hračka.

  • 18.

    18. 12. Pořiďte si orchidej

    Autor: Shutterstock.com

     

    Vánoční hvězdu má doma každý, tak co kdybyste vyzkoušela něco jiného a pořídila si luxusní orchidej ve slavnostním balení? Jen květinu nekupujte venku, aby nebyla prochladlá. Doma ji postavte na východní okno a místo zalévání ji pravidelně ponořte do odstáté vody. Tak vám vydrží dlouho krásná. Jak ji doladíte pomocí vánočních dekorací, už je jen a jen na vás.

  • 19.

    19. 12. Potkejte se s Lucií Bílou


    Autor: Herminapress.cz

     

    Její předvánoční koncerty jsou legendární, takže pokud máte náladu na trochu emocí, spoustu muziky, klidu a otevřenosti Lucie Bílé, vydejte se na koncert do Brna, kde naše zlatá slavice právě v tento den vystupuje.

  • 20.

    20. 12. Dejte se na charitu


    Autor: Shutterstock

     

    Pořád se o tom mluví, ale udělat alespoň během adventu dobrý skutek vám opravdu přinese pocit, který je k nezaplacení. A je vlastně jedno, komu a jak pomůžete. Možná budete mít chuť koupit místnímu bezdomovci oběd, zajít s pytlíkem granulí do zvířecího útulku nebo poslat pár korun některé z nadací. A večer pak můžete škrtnout sirkou a zapálit poslední svíčku na věnci s pocitem, že jste letošní advent sice hodně pracovala, ale udělala si i čas na sebe, rozjímání a ty, na kterých vám záleží. Šťastné a veselé…!

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy