Tohle krmítko z nerezu vydrží věky. Nejen pro své jmenovc strnady, ale pro další zpěváčky ho vyrobila Martina Strnadová.
Autor: Martina Strnadová
Když je z nerezu zábradlí, patří na něj krmítko ze stejného materiálu, říkala si Martina Strnadová. Svým jmenovcům (a nejen jim), vyrobila opravdu luxusní restauraci. Pestrou nabídkou potěšila nejen strnady, ale také sýkorky, vrabčáky, brhlíky, sojky i strakapoudy. Ti všichni jsou pravidelnými strávníky a jak je vidět s fotografií, opravdu jim chutná. „Stačilo mít vlastní nápad, trochu šikovné ruce a volit správný materiál. Pravdo, stálo to více peněz,“ podotýká čtenářka.

Ze dvou misek pod květináče udělala krmítko Monika Špitálská.
Autor: Monika Špitálská
Dvě misky pod květináč zase stačily k výrobě krmítka Monice Špitálské z Ústí nad Labem. „Jedna menší slouží jako dno, větší dělá stříšku,“ popisuje svoje dílo. „Do obou jsem udělala z boku čtyři dírky a provlékla jimi provázek tak, aby  se ptáčci pohodlně najedli. Pro lepší stabilitu lze do bočních provázků zamotat špejli. Tahle budka mě napadla z nouze, když přišla zima a já neměla do čeho ptáčkům nasypat,“ svěřuje se.

Zima je tady, nenechte své zpěváky umřít hlady! Čím ptáčky krmit?

Zima je tady, nenechte své zpěváky umřít hlady! Čím ptáčky krmit?

Mráz, sníh, námraza a někdy i ledový příkrov u nás zabijí každou zimu tisíce ptáčků, zpěvných i těch ostatních. Když jim nachystáte krmení, mnohdy…celý článek

Krmítko jako sněhulák? Je to jednoduché!

Krmítko pro ptáčky má v bytě "bratříčka". Jana Pulkrábková ho vyrobila pro svého synka.
Autor: Jana Pulkrábková
Návod na zcela netradiční krmítko v podobě stylizovaného sněhuláka zase posílá čtenářka Jana Pulkrábková z Hradce Králové. „Na jeho výrobu jsem potřebovala: 3 květináče, akrylátový tmel, auto email, lýko, mechovou gumu,drát, lepící pistoli, modelínu, štětku a lojovou kouli.Když se podíváte na dílo,tak postup je jednoduchý: 1) Nejprve štětkou ,,namlaskat" tmel na dva větší květináče (tak se vytvoří dojem sněhu). 2) Nejmenší květináč nastříkat auto emailem,nechat vše dobře zaschnout (při pokojové teplotě cca 6 hodin) potom můžete pracovat dál. 3) Pak už vše jen dobře spojíte drátem, zavěsíte lojovou kouli a vyzdobíte podle vlastní fantazie, radí čtenářům.“

„Ještě bych zdůraznila opravdu vše dobře propojit,protože můj první prototyp se pod návalem ptactva rozpojil,“ upozorňuje na závěr Jana Pulkrábková.

Říkáte si, že i váš nápad by si zasloužil, aby se o něm dozvěděli čtenáři Blesk.cz? Nebo se vám podařilo nafotit vaše malé strávníky? Popište stručně výrobu svého krmítka a spolu s fotografiemi je pošlete na adresu hobby@blesk.cz. Ta nejzajímavější krmítka rádi zveřejníme!

Fotogalerie
3 fotografie