Čtenářka Jana Křížková chce poradit, jak lépe propojit obývák s kuchyní. Designér Tomáš Blahovec jí její rozhodnutí změnit dosavadní stav jenom chválí. Podle něj jde totiž zatím jen o skládačku z toho, co v bytě zbylo.

Bytový policista: Tohle je příšerná kombinace!

Dobře, že chcete jídelní sestavu vyměnit, protože vypadá, že je složená z kousků, které někde zbyly,“ říká architekt Tomáš Blahovec, který se mimo jiné podílí na nekomerčním internetovém projektu „Umíme udělat domov.

Banner
Autor: Blesk.cz

Nejlepší bude barovou část kompletně demontovat, a to včetně tyče a světelné rampy.
Autor: Jana Křížková
Ratanový dvojsedák, kovové chromové židle a dřevěný stůl jsou ve spojení s potahovou látkou, s prominutím, příšerná kombinace,“ tvrdí. Jeho rada tedy zní: „Pro vytvoření menšího jídelního stolku místo současného baru je v první řadě nutné dát níže desku.“

Nejlepší bude barovou část kompletně demontovat, a to včetně tyče a světelné rampy. Je třeba novou desku vhodně nakomponovat kestávající kuchyňské lince a osvětlení vykonzolovat. Pro vytvoření malého TV koutku bych doporučil menší sofa s konferenčním stolkem a umístění TV (LED, LCD, plasma) na zeď,“ doporučuje.

Ani další změny nejsou od věci...

Náš bytový policista šetří chválou i nad zbývající částí interiéru: „Vylekala mě totální směs všech možných materiálů, a to bez jakéhokoliv nápadu. Oranžové stěny to určitě nezachrání. Buková linka s nerezovou tyčí, pravděpodobně zazděné dveře s tmavě hnědou zvýrazněnou zárubní s ničím nekorespondují,“ podotýká.

Nynější celek na mě včetně doplňků jako jsou historické hodiny nebo sestava křivých obrázků působí velmi neútulně. Zmiňovaná změna prostoru každopádně prospěje,“ radí Tomáš Blahovec.

Kuchyňská linka má moderní tvary i materiály a je velmi povedená.
Autor: Helena Kubošová
Kuchyňská linka má moderní tvary i materiály a je velmi povedená.

Interiér čtenářky Heleny Kubošové: Prošla jenom kuchyně

Bytový policista Blesk.cz posoudil i fotografie bytu, které poslala čtenářka Helena Kubošová. Ani v tomto případě ale nebyl spokojený: „Zásadní negativum vidím v rozpolcenosti interiéru, protože není jasné, jestli má jít o moderní, rustikální či historizující styl,“ kritizuje nynější podobu bytu. Jediné, co chválí, je kuchyně.

starožitný jídelní kout a „obyčejný“ obývací pokoj k sobě nepatří.
Autor: Helena Kubošová
Kuchyňská linka má moderní tvary i materiály a je velmi povedená. Ovšem například doplňkové koberečky jsou tu už navíc. Stejně tak kombinace moderního stylu s jídelním koutem není zdařilá. Rovněž židle s výpletem sem, podle mého, nepatří,“ domnívá se Tomáš Blahovec.

I když lze podle něj do moderního interiéru použít historické kousky, mělo by jít o ojedinělý výstavní prvek. Velmi moderní kuchyňská linka, starožitný jídelní kout a „obyčejný“ obývací pokoj k sobě ale nepatří.

Mohutná sedací souprava v nijakém designu mi sem přitom pasuje ze všeho nejméně,“ Obývací pokoj vzbuzuje dojem „nedoladěnosti“, například tři poličky vypadají osamoceně, jsou bez nápadu. Naše čtenářka má tedy spoustu námětů k zamyšlení...

Kdo dnes hodnotil interiéry čtenářek Blesk.cz?
Role bytového policisty se dnes ujal ing. architekt Tomáš Blahovec. Věnuje se designu interiérů i projekční a architektonické činnosti.
Je 807952:gallery:true:truemajitelem vlastního ateliéru a jako odborník se podílí také na projektu a internetové poradně Umíme udělat domov (www.umimeudelatdomov.cz). Chcete znát názor Bytové policie Blesk.cz také na váš byt? Potřebujete poradit, co v něm změnit nebo vylepšit? Pak pošlete fotky svého interiéru na hobby@blesk.cz

Fotogalerie
6 fotografií