Moderní operační systémy pro mobily a tablety přináší spoustu užitečných funkcí, ovšem pro starší generaci mohou být velmi složité na ovládání. Brněnská společnost Oscar Tech chce tohle změnit za pomoci aplikace Oscar Senior.

Oscar Senior nabízí jednoduché a přehledně zpracované grafické rozhraní s velkými prvky a písmeny, které budou seniorům sympatické. Aplikace navíc běží v bezpečném módu a blokuje veškerá vyskakovací okna či notifikace a nedovolí uživateli z aplikace odejít (a něco pokazit).

Senior zde nalezne vše potřebné od internetu, přes e-maily, až po užitečné aplikace jako je připomínač léků. Zjednodušená je i komunikace, kdy lze jediným kliknutím provádět videohovory, sdílet fotky či textové zprávy s blízkými. V aplikaci lze samozřejmě nastavit, které programy senior uvidí a může je používat na základě toho, jak je technicky zdatný.

Fotogalerie
8 fotografií

Oscar Senior vyžaduje ke své funkčnosti dvě zařízení: tablet pro seniora a druhý stroj budete mít v ruce vy, „administrátor“ s právy první zařízení dálkově spravovat. Díky propojení se s vámi senior může jediným kliknutím spojit a požádat vás o pomoc. Vy pak díky vzdálené správě můžete jeho tablet ovládat na dálku přímo ze svého smartphonu. Aplikace je dostupná zdarma pro Android či Apple iOS.