GPS navigace s dotykovým ovládáním není nic nového, ale samotné zpětné zrcátko – to je jiná! Má rozměr necelých jedenácti centimetrů (4,3 palce), menší rozlišení 480 × 272 pixelů a výkon na takovéto zařízení opravdu úctyhodný. Uvnitř totiž nalezneme hned dvoujádrový procesor Centrality Atlas 4, jenž je taktovaný na 500 MHz a jeho operační paměť je 64 MB RAM. Uživatelskou paměť obstarají SD a microSD karty. V balení jsou obě varianty v 4 GB verzi. Zrcátko pohání operační systém Windows Mobile 6.0 CE.

Názorné umístění ve voze
Autor: Chinavasion

Bezdrátové telefonování díky Bluetoothu

Možnost bezdrátového telefonování ocení každý řidič, aby se mohl plně věnovat vozovce. Podpora Bluetoothu je samozřejmostí, takže k zrcátku připojíte každý chytrý telefon. Zařízení je vybaveno i bezdrátovou kamerou, s níž si můžete nahrávat veškeré dění uvnitř vozu a použít ho třeba jako důkaz při případné autohavárii. Pokud byste však naopak uvízli v zácpě, můžete využít přehrávání videí a pustit si rovnou nějaký film. Rozlišení displeje je však malé.

Fotogalerie
3 fotografie

GPS navigace samozřejmostí

U takovéto technologické novinky by byla fatální absence GPS navigace, která v čínském zpětném zrcátku samozřejmě nechybí. Kompatibilní by měla podle výrobce na stránce Chinavasion se systémy TomTom, iGo nebo Route66. Nejzajímavější věcí na tomto výrobku však zůstává, že i přes zemi původu, by měl obsahovat kompletně české menu. Z internetu lze toto bezdrátové zrcátko objednat v přepočtu za pouhé čtyři a půl tisíce korun.