Hlavním tahounem herní konzole je dotyková klávesnice, která mění vzhled podle hrané hry. Při hraní Warcraftu se tedy změní na šipky a různé ikony s rychlým přístupem ke kouzlům. Naopak při 3D akci se změní na ovládání pohybu, skrčování, krytí, skákání a přepínání zbrojního arzenálu. Výrobci slibují, že by si uživatel nastavil vzhled klávesnice dle svého, nebo si stáhne již hotovou z webu výrobce.

Přístroj je zatím ve stadiu prototypu, ale vypadá velice zajímavě a doufejme, že se jednou začne skutečně prodávat. Zařízení velikosti netbooku je poháněné dostatečně výkonným hardwarem na hraní i 3D titulů na vysoké detaily. Jako operační systém je použit Windows 7.

Video
Video se připravuje ...

Herní konzole Switchblade s variabilním dotykovým ovládáním. Youtube.com

Konzole má dále HDMi výstup pro připojení na televizi a rozhraní USB. Pro připojení na internet slouží WiFi nebo lze stejně jako u tabletu použít sim kartu a připojení do 3G mobilní sítě. Možnost je připojit i myš, ale hlavní obrazovka je taktéž dotyková. Samozřejmostí je i přehrávání filmů. Jedná se tedy o specifický druh herního mobilního tabletu. Razer Switchblade dostal na CES 2011 Cenu veřejnosti.

Fotogalerie
6 fotografií