Hračka byla představena na veletrhu elektroniky CES v Las Vegas. Kostičky veliké asi 4x4 cm mají v sobě polohovací senzory a reagují i na přítomnost dalších kostiček v okolí. Podle naklápění, chvění a jiného polohování kostičky se mění obraz na displeji. Hry se do kostek přenáší bezdrátově.

Co se dá hrát

Většina her je velice jednoduchá a zaměřená na logické uvažování. Dítě tedy může skládat z písmenek slova, popřípadě srovnávat dle velikosti čísla nebo zlomky. Dále se k sobě kostičky skládají dle barevných kamenů na obrazovce, v jiné hře pomáháte tučňákovi utíkat bludištěm před obludou.

Další hry bude možné stáhnout z internetu. S nápadem Sifteo přišli vědci z prestižní MIT tedy Massachusettského technologického institutu univerzity Cambridge. První testeři nápadu byly samozřejmě děti. "V ještě raném stádiu vývoje jsme vzali kostky na základní školu," řekl serveru Wired.com Jeevan Kalanithi, jeden z vynálezců Siftea. "Bylo úžasné vidět, jak skupina osmiletých holek intuitivně skládá kostky k sobě," dodal.

Sifteo by se mělo začít prodávat na podzim roku 2011, ale odhadovaná cena je prozatím dosti přemrštěná - 150$ tedy asi 2800 Kč!