Služeb těchto sítí využilo v USA 81% právníků Americké akademie manželského práva. Z toho 66% právníků citovalo z Facebooku, s 15% následuje jako zdroj MySpace a s 5% Twitter. Když se někdo rozvádí, neměl by tedy zapomenout odebrat si z přátel svého bývalého partnera.

Až se zbaví svého „nepřítele“, musí také dávat pozor na neznámé žadatele o přátelství. Může se jednat o lstivého právníka shánějícího podporu pro klientovo přání mít po rozvodu výhradní péči o dítě. Některé případy jsou kuriózní. Otec nutil svého syna, aby si z přátel odebral svou matku. Pak argumentoval, že se matka synovi odcizila a požadoval, aby byl syn svěřen výhradně do jeho péče.

Lze vztáhout Facebookový status na skutečný život?

U jiného případu otec u soudu tvrdil, že nemá problémy s agresivitou, ale na sociální síti Match (online seznamka) psal: „Jestli máš odvahu říct mi to rovnou do očí, nakopu ti zadek!“ cituje jeho slova server msnbc.com. I on požadoval výhradní péči o svého syna, v jeho profilu však stálo, že je svobodný a bezdětný. Otázka je, zda je profil na sociální síti možné brát jako věrohodný zdroj informací o klientovi.

Nebyl však jediný, kdo si to nepohlídal. Matka zase tvrdila, že nekouří marihuanu, ale na svůj profil posílala fotky, na kterých ji kouřila. „Lidé si neuvědomují rozdíl mezi tím, co říkají u soudu a co píšou na Facebook. Nenapadne je, že by na to mohl někdo přijít,“ upozornil v časopise Time rozvodový advokát Leslie Matthews.