MySpace vznikl již v roce 2003 a na svých začátcích zaznamenal obrovský zájem. S nástupem Facebooku však příliv uživatelů a inzerentů začal upadat. MySpace nyní Facebooku umožnil propojení účtů z obou sociálních sítí. To však funguje podstatně jednosměrně. Z Facebooku tečou data na MySpace.

Různé "líbí se mi" a statusy z Facebooku se nyní promítnou na hlavní stránce profilu na MySpace. Britští odborníci tento krok označují jako "poslední zoufalý hod kostkou" ze strany kdysi slavného MySpace. Tato sociální síť v podstatě degradovala na webové stránky pro hudební kapely a jiné umělce. Server DailyMail k tomu píše: "Dříve největší internetová sociální síť MySpace připustila, že již není sociální sítí, ale jen místem na internetu, kam uživatelé chodí za zábavou."

Na MySpace to nové uživatele nepřitáhne

MySpace radikálně změnil i svůj vzhled. "Odezvy od uživatelů na tuto změnu byly velice, velice pozitivní," básnil šéf MySpace Mike Jones. Avšak odborníci jsou ke smíšení veskrze skeptičtí. Podle jejich názoru začíná být Facebook jedinou sociální sítí, na které opravdu záleží. A předpokládají, že dosavadní uživatelé MySpace spojení potěší, ale nové rozhodně nepřitáhne. "Budoucnost MySpace je stejně bezútěšná dnes, jako byla včera," řekl DailyMailu redaktor Jason Jenkins ze serveru CNET UK zaměřeného na technologie.

MySpace
Autor: myspace.com

Propojení jsme chtěli vyzkoušet sami v redakci. Avšak po stisknutí tlačítka "do toho" nám MySpace oznámil, že se objevila neznámá chyba, ať to zkusíme později. Nic moc tedy. Podle posledních čísel je na MySpace asi 130 000 uživatelů, Facebook údajně překročil již hranici 600 000! Facebook se stává naprosto dominantním prvkem na internetu. Otázkou zůstává, jestli je to dobře a kdy mu dojde dech, nebo mu někdo srazí vaz.