Dnešní děti se seznamují s informačními technologiemi již v předškolním věku. Na následující webové stránky můžete pustit vaše ratolesti zcela bez obav. Najdete na nich také spoustu dobrých rad, jak děti zabavit a něco nového je naučit.

kamaradske-hry.cz
Profesionálně zpracovaný web s pěknou grafikou. Najdete na něm omalovánky, kvízy, návody na společenské hry, hry na počítač, obrázky, tipy na výlet.

samik.cz
Hezky zpracované stránky, na kterých vaše děti mohou soutěžit ve vědomostních soutěžích, hrát online hry, stahovat si MP3 nebo koukat na videa z pohádek.

skaut.cz
Web organizace Junák - svaz skautů a skautek v ČR. Skauti nabírají děti už od šesti let. Na stránkách se děti, které mají zájem o dobrodružství, výlety do přírody a získávání nových dovedností, dozví, jak se skautingem začít.

predskolaci.cz
Web obsahuje spoustu zajímavých odkazů pro předškoláky, návody na hry, básničky, filmy pro děti, písničky, pohádky, omalovánky nebo soutěže o ceny. Na stránky můžete bez obav pustit svoje děti nebo zde najít inspiraci pro společné hry a vzdělávání. Stránky jsou také vhodné pro učitelky z mateřských škol.

mlp.cz/pohadky

Projekt Městské knihovny v Praze, který nabízí zdarma ke stažení známé i méně známé české pohádky, které si můžete s dětmi číst. Zdarma také můžete stáhnout z webu knihovny celé dílo Karla Čapka, knihy o Praze, dílo Boženy Němcové a Knížky o Scherlocku Holmesovi.

iabc.cz
Web legendárního časopisu ABC, na kterém vyrostla nejedna generace. Obsahuje zajímavosti z přírody i světa vědy, návody na hry, komixy a návody na sestavování oblíbených 3D modelů.

detskestranky.cz
Další kvalitně zpracovaný web pro děti plný zábavy i vzdělání. Obsahuje omalovánky, hry, pohádky, básničky, písničky, ale také tipy na výlety, encyklopedii nebo online lekce angličtiny.

kidsland.cz
Stránky o všem, co může vaše děti zajímat - sport, móda a styl, láska, soutěže, škola, rubriky pro holky i kluky, informace ze světa, zajímavost, poradna, hudba, počítače, hry, seznamka - prostě opravdu všechno!

i-creative.cz
Web pro děti, které rády kreslí, lepí, malují a modelují. Tvořivé výtvarné techniky, omalovánky k vytisknutí, pracovní listy, nápady pro děti, inspirace pro rodiče a učitele.

pixlr.com/editor

Online verze grafického editoru na bázi Adobe Photoshop. Bez instalace můžou děti i dospělí kreslit nebo upravovat fotografie přímo ve svém internetovém prohlížeči.

Tip od našich čtenářů:
hraveuceni.cz
Výborně zpracované stránky pro ty opravdu nejmenší děti, které se učí první slova, barvy, poznávat zvířata, číst, psát, počítat nebo první říkadla, pohádky a písničky.

MÁTE TAKÉ SVOU OBLÍBENOU INTERNETOVOU STRÁNKU PRO DĚTI? NAPIŠTE NÁM O NÍ DO DISKUZE A NEBO NA online@blesk.cz!