Na propouštění upozornil jeden ze zaměstnanců firmy. Vedení společnosti to dnes oficiálně potvrdilo. Zdroje z branže ale tvrdí, že signály o odchodu Panasoniku měly už dřív. „Je to potvrzeno, všichni jdou pryč,“ prohlásil jeden z lidí pracující v oblasti elektroniky, který si nepřál být jmenován. Firma u nás vyráběla od roku 2007, nejprve pod hlavičkou firmy IPS Alpha. U Žatce má v průmyslové zóně Triangle továrnu o výměře 24 hektarů.

Rána pro Ústecký kraj s nejvyšší nezaměstnaností

O práci má přijít až 600 lidí. To je pro Ústecký kraj, který má už od 90. let minulého století nejvyšší míru nezaměstnanosti v Česku, špatná zpráva. Zástupci personálního oddělení společnosti Panasonic jednají na úřadu práce v Lounech, blíže se k celé situaci zatím ale nechtějí vyjadřovat. Vedení společnosti uvedlo, že ho k zavření továrny vedou strategické důvody.

O práci přijdou všichni zaměstnanci

Panasonic ukončení výroby v Žatci potvrdil. „Společnost Panasonic Liquid Crystal Display Czech ukončuje svou činnost v průmyslové zóně Triangle,“ prohlásila Helena Suková z personálního oddělení firmy. Dodala, že z firmy odchází přesně 590 lidí. „Skutečně se to týká všech zaměstnanců, dodala. Žatecká továrna dodávala panely do továrny na televizory v Plzni, tam ale výroba podle Sukové zůstává, jen s jinými dodavateli.

Fotogalerie
2 fotografie