Futuristické brýle představila společnost prostřednictvím své sociální sítě Google+. Již před měsícem však o utajovaném projektu přinesl první zvěsti renomovaný list The New York Times. Brýle jsou ale stále ve fázi konceptu, Google na nich neustále pracuje a v brzké době se na trh rozhodně nedostanou.

Design brýlí není konečný

Z hlediska designu se jedná o stylové elegantní brýle s obroučkou a projektorem. Zatím. Project Glass je totiž stále ve vývoji a jeho vzhled se může a pravděpodobně bude měnit. Samotný Google pracuje hned na několika designových verzích, jejichž podobu nezveřejnil. Jako u dioptrických nebo slunečních brýlí budou zajišťovat stabilitu pacičky na nose. U Project Glass budou velmi důležité, protože stabilní obraz bude při jejich používání nesmírně důležitý. Technologické brýle totiž využívají takzvanou rozšířenou realitu, takže do sklíček (displejů) promítají obsah na reálné pozadí, které skutečně existuje a na které uživatel právě hledí.

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá den s Project Glass? Google

Hlasové ovládání, mapy i nakupování

Project Glass se bude ovládat výhradně hlasem. Toto ovládání by mělo být ještě propracovanější než Siri od Applu. Na rozdíl od něj bychom se také mohli dočkat podpory českého jazyka. Ten už je nyní přítomný například při používání Google map při navigaci v autě. Právě Google mapy budou nedílnou součástí brýlí a díky nim si budete moci naplánovat trasu nebo nalézt cestu. Samozřejmostí bude i propojení se sociální sítí Google+. Díky připojení na internet budete s brýlemi moci i nakupovat nebo rezervovat lístky. S ostatními uživateli pak budete moci sdílet vlastní obraz, takže uvidí, kde jste a co právě děláte.