Nejde však o brýle, skrze které byste se dívali na jinou obrazovku. HMZ-T1 v sobě totiž obrazovku má, a to hned dvě – každou pro jedno oko. Jedná se o OLED displeje, které jsou velké 1,78 centimetru. Umístěny jsou přímo před očima a dokážou zobrazit obraz ve vysokém HD rozlišení 1280 x 720 pixelů. HMZ-T1 v Sony přezdívají osobní 3D prohlížeč, zobrazí totiž 3D fotografie i filmy.

HMZ-T1 simuluje i prostorový zvuk
Autor: ČTK

Díky svým technologiím zobrazí stejně kvalitní obraz, jako byste se dívali na devatenáctimetrové plátno ze vzdálenosti celých dvaceti metrů. Technologie stereoskopického 3D je založena na principu, při kterém je do každého oka vysílán jiný signál, který lidský mozek zpracuje dohromady jako vystouplý trojrozměrný obraz. Přesně na tomto způsobu funguje i HMZ-T1, jenž dění zobrazuje v horizontální poloze 45 stupňů. Na první pohled ale připomíná brýle Geordiho LaForge ze seriálu Star Trek: Nová Generace.

Fotogalerie
4 fotografie

Na zařízení je ovládání hlasitosti. Zvuk je brýlemi veden přímo do uší a simuluje prostorové 5.1 kanály. K příslušenství bude patřit i HDMI konektor, pro zobrazení 3D obrazu na televizorech. Cena HMZ-T1 se bude pohybovat okolo třinácti tisíc korun. V Japonsku se začne prodávat letos 11. listopadu. Datum prodeje ve Spojených státech a Evropě není dosud známo.