Abyste si HDR filmy mohli na iPadu užít, musíte především používat nejnovější operační systém iOS 11, tedy zatím jeho betaverzi. Případně počkat na 19. září, kdy novinka oficiálně zamíří na vaše zařízení. Jakmile si novou verzi pořídíte, objeví se vám v menu nová položka, která značí, že již můžete stahovat HDR videa.

TIP: Youtube přináší podporu HDR na mobilní Android, rozdíl je obrovský

Prozatím neexistuje žádná možnost stahovat videa ve 4K rozlišení, dostanete ale Full HD videa s HDR barevnou paletou a kontrastem. Žádný z nových iPadů nedisponuje displejem s 4K rozlišením, rozdíl je však pouhým okem takřka nerozeznatelný, jelikož oba nabízí rozlišení vyšší než 1080p.

iPad Pro HDR
Autor: Mobilmania.cz

Když si odmyslíte některá omezení, vypadají HDR filmy a videa na iPadu nádherně. Kvalita se samozřejmě nebude rovnat plnohodnotným 4K televizím, iTunes filmy ale vypadají opravdu skvěle a rozdíl mezi obyčejnými filmy a HDR obsahem je často zarážející.

TIP: Apple představil tři nové telefony, hodinky a odstartoval éru 4K HDR

Opravdové zážitky však dorazí až tehdy, kdy bude k mání mnohem více videoobsahu. Youtube a Netflix totiž zatím neaktualizovali své aplikace, aby podporovaly HDR zařízení tak, jak učinili u některých telefonů s Androidem. Nezbývá, než si počkat.