Nová generace „tradičního“ iPadu (dnes zvaný Air) by měla nově nést o něco větší displej. Aktuální hodnota 9,7" by se měla přehoupnout přes 10,5". Vnější rozměry by ale měly zůstat víceméně stejné, tablet by měl mít výrazně tenčí rámečky.

Veškeré informace o připravované novince jsou samozřejmě zatím neoficiální, ale úniky už se v posledních letech nevyhýbají ani Applu a také tentokrát působí zdroj z Tchaj-wanu důvěryhodně. Nové iPady už se připravují a chybí na nich tradiční tlačítko Home.

Je docela možné, že tlačítko nezmizí, ale naopak se ještě rozmnoží. Ve formě senzoru by mohlo být na každé hraně tabletu a ten byste tak mohli pohodlně využívat v jakékoli pozici. Tlačítko by bylo vždy dole. Nezbytná funkce tlačítka však může být nahrazena třeba například gestem na displeji. Ten by však zároveň musel rozeznat otisk prstu pro funkci Touch ID.

iPady Pro si rozumí s tužkou. Rozšíří se tato možnost i na ostatní iPady? Je to možné
Autor: Apple

Z hlediska tloušťky by se Apple neměl hnát do dalších extrémů a novinka by měla být paradoxně o něco tlustší než současný iPad Air 2. Ten má tloušťku pouhých 6,1 mm, nově by to mělo být 7,5 mm.

Inovace by se měly odehrát také u iPadů Pro a iPadů Mini. Prezentační konference s představením nových placek se očekává v březnu příštího roku.