Luxusní 9,7palcový Retina displej s rozlišením 2048 x 1536 pixelů, dvoujádrový 32bitový A5X procesor o taktu 1 Ghz a čtyřjádrová grafická jednotka. Nový iPad je opravdu díky výkonnému hardwaru nabušený přístroj. Jak se ale zdá, při svých výpočtech se někdy pořádně zapotí. Podle některých uživatelů se totiž přehřívá.

Žhavá levá strana

Lidé, kterým se iPad třetí generace přehříval, svorně tvrdí, že nejžhavější je na tabletu levá strana, konkrétně levá strana uprostřed. „Zrovna jsem si pořídil můj nový iPad. Miluji jeho obrazovku a rychlost, ale je na něm něco divného. Po třiceti minutách používání začíná být horký až vařící. Nikdy se mi to s iPadem 2 nestalo, myslíte si, že je to neškodné?“ napsal uživatel Faatty na fórum Applu. „Začíná být teplý po deseti minutách a po dalších 25 je příliš horký na dotek. Nespálí vás, ale rozhodně je víc horký, než by měl být,“ dodal uživatel znz212.

 

Fotogalerie
5 fotografií

Sám zchladne ve standby modu

I na internetových blozích si uživatelé stěžují, že je tablet více horký než předešlé modely. Podle některých z nich se tablet dokonce po chvíli nepoužívání začne sám chladit. Jiní zase tvrdí, že musí být ve standby módu, aby se zchladil. Každopádně ti zákazníci, kteří přehřívající se tablet přinesli zpět do obchodů, se dočkali okamžité náhrady v podobě nového iPadu. Apple měl už v minulosti technické problémy se svými výrobky. Například při startu telefonu iPhone 4 nebylo možné telefonovat nebo se připojit k internetu, pokud ho lidé drželi ve spodní části. Apple pak rozdával silikonovou gumu, která po nasazení na telefon problém eliminovala.