Češi si tedy koupí tak trochu zastaralé zboží, protože se již šušká, že Steve Jobs v lednu představí druhou generaci iPadu. Bude tomu totiž rok od první ukázky "jablečného" tabletu. Podle prozatím neověřených zpráv má mít iPad dvojka klasický USB konektor a dvě kamerky.

Fotogalerie
5 fotografií

Poskytovatelem datových služeb (internetu) bude mobilní operátor O2. Od pátku se rozjede akce na tříměsíční internet v iPadu zdarma. Poté si zákazník bude moci vybrat, jaký model internetového paušálu mu bude vyhovovat nejvíce.

IPad se objeví hned v šesti variantách, které se budou lišit ve velikosti interní paměti a možnosti připojení na internet. Verze pouze s WiFi připojením bude levnější, za možnost mobilní sítě 3G si výrazně připlatíte. Ceny u prémiových prodejců naleznete v tabulce.

tabulka cen
Autor: Pavel Machan, Koláž Blesk

Začátek prodeje iPadu je načasován krátce po uvedení nové verze operačního systému iOS 4.2. Díky ní se přístroj naučil česky, získal funkci složkování (umisťování aplikací z hlavní stránky do tématických složek) a multitasking - spuštění dvou a více aplikací najednou a snadné přepínání mezi nimi.