Hráč se chopí lovce démonů Garcii Hotspura, který se vydává do samotného pekla za unesenou láskou. Cestou budete muset porazit zástupy démonů , k čemuž hráčům dopomůže Johnson - duch lebky, která se může měnit na tři druhy zbraní (pistole, kulomet a granátomet) či pochodeň pro útoky zblízka.

Všechny zbraně se dají vylepšit za získané diamanty. Klenoty lze získat z padlých démonů, v tajných lokací, nebo je koupit u překupníka, který je napůl démon a napůl člověk. Od nakupování vylepšení jsem se nemohl hnout! Je to nesmírná zábava!

Hraní za Garciu je poutavé, akční a vylepšování budete chtít dotáhnout k dokonalosti. Hratelností je Shadows of the Damned akční hrou z pohledu třetí osoby, která připomíná Mikamiho Resident Evil 4. Hraní pak občas zpříjemní nějaká ta minihra jako 2D střílečka.

Napij se na zdraví!

Největší zajímavostí na Shadows of the Damned je samotná temnota. Jakmile nastane, začne vám klesat zdraví. Musíte z ní buď okamžitě najít cestu ven nebo zažehnout světlo. Toho docílíte tím, že se trefíte ohnivou střelou do kozí hlavy. Bizarní? Naprosto!

Tím také Shadows of the Damned je, surrealistickou podívanou do světa videoher. Místo zámků jsou zde dokonce dětské hlavy, které krmíte lidskými orgány. Temnoty se však nemusíte jen obávat. S její pomoci lze vyřešit i některé hlavolamy a porazit specifické nepřátele.

Používání temnoty a světla mne bavilo od začátku do konce a je tím nejzajímavějším na hře. Akční náplň však zabaví jakbysmet! A pokud by se vám ve hře nedařilo, stačí si dát pořádného loka! V Shadows of the Damned se totiž uzdravujete pitím tequily, saké a absinthu!

Fotogalerie
6 fotografií

Nahotinky, démoni a skvělá hudba

Shadows of the Damned je jasně titulem určeným dospělým. Kleje se v něm, nechybí erotika, násilí a děsiví démoni! Vše je však zpracované tak, že si na své přijdou fanoušci hororů i abstraktní podívané. Démoni a prostředí pekla jsou nápaditě zpracovaní. Grafická stránka hry je povedená a neméně kvalitní je i hudba, která vyvolává mrazení v zádech.

Hru jsem dohrál za necelých deset hodin a jediné, co tak trochu zamrzí je tato kratší herní délka a absence motivace k opakovanému hraní. Přesto je Shadows of the Damned titulem právě pro ty, kteří mají klasických a tuctových her už po krk. Takovouhle hru jste jen tak nehráli!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Používání temnoty

Zbraně lze vylepšovat

Abstraktní zpracování

Hezká grafika a hudba

Mínusy:

Kratší herní doba

Není důvod k opakovanému hraní

 

Datum vydání: 24. června 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3

Cena: 1599 Kč

Distributor: Electronic Arts