Mario je nejenom šikovný instalatér, zachránce princezen a motokárový závodník, ale stejně tak i sportovec. Je totiž fotbalistou, golfistou, baseballistou a dokonce zavítal nejednou i na olympiádu. Z Mariových sportovních her jsou nejvíce ceněné ty tenisové, takže je Mario Tennis Aces vítanou novinkou.

Pokud jste hráli některý z předcházejících dílů, víte moc dobře, že vás na kurtu čeká adrenalinová arkádová smršť. Mario Tennis Aces však přináší hned několik novinek. A ty se týkají i samotné hratelnosti. Zónový výstřel vám umožní odpálit míč na přesně označené místo. K jeho aktivaci však potřebujete, aby vám soupeř nahrál snadný míč.

Mario Tennis Aces pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Ten se vám označí hvězdičkou na vaší straně kurtu. Pak mu ho už můžete vrátit s veškerou parádou z pohledu první osoby. Zónová rychlost vám umožní zpomalit čas a na krátkou chvilku se pohybovat velmi rychle. Její použití však sežere cennou energii. Trikový odpal pak umožňuje přiskočit akrobaticky k míčku v dáli.

Je však potřeba přesné načasování. Jinak je druhů odpalů až překvapivě hodně a lze je při výměně se soupeřem různě provázat. Pozor na soupeřovy odpaly. Rakety, z nichž je každá vizuálně podobná svému vlastníkovi, se mohou rozbít. Celkově je samotná hra na kurtu až překvapivě propracovaná. Hře ke statusu parádního sportovního titulu nahrávají parádní režimy.

Mario Tennis Aces pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Máme zde rychlou hru až pro čtyři (lze hrát i ve dvojicích), turnaje a možnost hrát i online. Multiplayer je skvělý, ale do hraní po internetu se nevrhejte po hlavě, dokud se úplně nesžijete s ovládáním a nebudete na kurtu válet. Jinak dostanete pořádně na frak. Použít lze i odpojené Joy-Cony pro pohybové ovládání v režimu Swing.

Ten je velmi zábavný a vhodný na nějakou tu domácí party. Nelze však přehlédnout, že odezva a přesnost není úplně ideální. Hráči, kterých je nyní 16, jsou rozděleni do několika skupin jako rychlí, silní, všestranní atd. Naleznete tu klasickou Mariovu partu včetně Luigiho, princezny Peach, Donkey Konga nebo Waria a jeho bratra Waluigiho. Další přibudou později.

Mario Tennis Aces pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Největší bombou hry je ale její příběhový režim Adventure. V něm se spolu s Mariem vydáte po mapě za nejrůznějšími utkáními, šílenými souboji, výzvami a dokonce souboji s bossy! Tento režim je tak obsáhlý a různorodý, že z toho jde hlava kolem. Ve stylu RPG her budete získávat zkušenosti a levelovat nejenom Maria, ale i jeho rakety.

Utkání jsou rozmanitá. Jednou je to klasický zápas, jindy hrajete na strašidelném kurtu, kde vám míčky odrážejí zrcadla, pak se zase postavíte bossovi, který na vás chrlí víry. Pořád se něco děje. To vše na rozmanitých a různorodých hřištích, kde vám ve hře budou bránit kytky-piraně nebo i obyčejný stěžeň. To když se hraje na pirátské lodi.

Fotogalerie
56 fotografií

Příběhový režim je vážně skvělý, ale křivka obtížnosti je u něj nevyvážená. Některé úkoly jsou až zbytečně těžké a frustrující a hráč je musí opakovat až nezábavně mockrát, dokud se mu je nepodaří splnit. To zatopí především dětem. Jinak je Mario Tennis Aces fakt pecka s tradičně krásnou a pestrobarevnou nintenďáckou grafikou, od které je těžké se odlepit.

Hodnocení Blesk.cz: 80 %

Plusy:
Skvělý, vtahující a návykový arkádový tenis
Až překvapivě propracovaná hra na kurtu
Nové schopnosti
Obsáhlý příběhový režim se spoustou výzev
Vhodné pro multiplayer
Lze hrát i s pohybovým ovládáním
Různorodí hráči i kurty

 

Minusy:
Příběhový režim je někdy příliš těžký
Pohybové ovládání není úplně přesné

 

Infobox
Datum vydání: 22. června 2018
Platformy: Switch
Cena: 1499 Kč
Výrobce: Camelot Software Planning
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ